Forum Artikelarkiv Citatarkiv Kalendarium Länkarkiv Webbutik Startsidan Om Cognito Stöd Kontakt Hjälp Startsidan

  Användarnamn 
 
Lösenord 
 


 Automatisk inloggning
  Politik & samhälle

I detta forum diskuteras politiska och samhälleliga frågor. Vanligen tar man sikte på nyheter som påverkar ens vardag direkt eller indirekt, exempelvis gällande regeringars beslut. Forumet ger även utrymme för diskussioner om vilken politik, på grundval av en särskild ideologi, som anses särskilt önskvärd, samt åsikter och utredningar om partipolitiska meningsskiljaktigheter.

 
Forum: Politik & samhälle | Medlemmar | Sök inlägg | Regler | Samtalsrum

Guldgruvan - Alla forum i ett | Skriv ett huvudinlägg
Rapportera inlägget | Visa hela diskussionen
 Rubrik: Aspekter på Metoo 
 
  Det finns så mycket att säga med anledning av Metoo att jag har avvaktat till nu. Det här inlägget är uppdelat i punkter 1-8, som kan ge upphov till deltrådar.

1. Metoo blev för mig ett uppvaknande. Jag har varit så naiv att jag inte har anat (eller vågat tänka på) det som dolt sig i tystnadskulturen. Missförhållanden är smärtsamt att tänka på, och antagligen finns det massor av andra missförhållanden än sexuella trakasserier som det tigs om.

2. Jag tycker att metookampanjen är välkommen. Missförhållanden ska dras fram i ljuset. Men hur ska allt detta följas upp? Finns det någon man som är helt ren? Ska alla ställas till svars? Jag menar att man måste nöja sig med att de allra värsta missdådarna ställs till svars.

3. Finns det några ursäkter? Ska "genierna" vara fridlysta? Jag anser inte det. F.ö. går det rykten om många genier: Goethe, Tegnér, Einstein, Bergman ... Ingen må dömas på rykten, men ingen ska fredas från undersökning.

4. Jag har förut trott att de värsta avarterna – våldtäkt, missbruk av makt och annat överläge – har hört till de mest kriminella skikten i samhället. Men så får man veta att män i chefspositioner etc, som åtnjuter allmän aktning, har utnyttjat sin position. I min naivitet blev jag chockad när jag fick veta det.

5. För många år sedan fick jag höra om en framgångsrik kvinnlig officer: "Hon gick sängvägen". Ibland undrar jag om det inte förekommer såväl att kvinnor missbrukar sitt kön som att män missbrukar sin makt.

6. Jag tror att spelet mellan könen har förändrats i och med den sexuella revolutionen på 60-talet. Innan dess hade vissa normer vuxit fram under generationer (olika i olika klasser och kulturer), och att den sexuella revolutionen har skapat osäkerhet om gränser och om vad som är acceptabelt.

7. Män går titt och tätt över gränsen när det gäller tafsande etc. Inte alla män respekterar kvinnornas integritet. Förklaringar till att de går över gränsen är inga ursäkter, men bör ändå begrundas. Kvinnor frestar männen. Jag har själv då och då varit frestad att t.ex. nypa en kvinna i baken (men jag har inget klart minne av att jag fallit för frestelsen). Å andra sidan undrar jag varför kvinnorna använder så utstuderade metoder för att locka oss? Vill de inte fresta männen så kan de ju klä sig som nunnor.

8. Metoo bör följas upp genom samtal män emellan, kvinnor emellan, och över könsgränserna. Samtalen bör handla mer om hur vi ska bete oss framöver än om häxjakt på syndare.
_______________________

Mycket mer finns att säga, men jag är ingen vän av långa inlägg. Det här är redan väl långt. Bättre många korta inlägg än ett långt.


  
  Skrivet av  Anders F  2017-12-01  15:05
Föregående inlägg | Nästa inlägg | Skriv ut | Spara som favorit | Tipsa en vän
  

 Aspekter på Metoo av Anders F  2017-12-01 15:05
 • Aspekter på Metoo av Hilma  2017-12-03 07:07
 ° Aspekter på Metoo av Anders F  2017-12-03 16:38
 • Aspekter på Metoo av Stickan  2017-12-02 18:19
 ° Aspekter på Metoo av Anders F  2017-12-03 14:45
 • Aspekter på Metoo av Hilma  2017-12-03 18:49
 ° Aspekter på Metoo av Anders F  2017-12-03 20:58
 • Aspekter på Metoo av Hilma  2017-12-01 19:42

För att kunna skriva inlägg så måste du vara inloggad.

 

Lördag lördag, 20 oktober

Föreningsmedlemmar
Medlemmar
Inloggade
  11
992
0

Länkar

Bli medlem gratis »
Glömt lösenordet?
Tipsa en vän!

Dagens tankekorn


"En dålig hantverkare skyller på sina verktyg."
Okänd

Dagens händelser

Inga registrerade händelser
Visa hela kalendariet »

Senaste medlemmar

kajjen
houdini
Pixlar
jagvillvarafri
Larri


© Copyright 2001 - 2018 Cognito.se  Alla rättigheter förbehållna.