Forum Artikelarkiv Citatarkiv Kalendarium Länkarkiv Webbutik Startsidan Om Cognito Stöd Kontakt Hjälp Startsidan

  Användarnamn 
 
Lösenord 
 


 Automatisk inloggning
  Fritt forum

I detta forum är man, såsom namnet anger, fullt fri att agera som man vill, med ett naturligt undantag av vad lagens råmärken påbjuder. Det ställs inga krav på kvalité och man får på ett lättsamt sätt skriva i lek- och nöjessyfte.

 
Forum: Fritt forum | Medlemmar | Sök inlägg | Regler | Samtalsrum

Guldgruvan - Alla forum i ett | Skriv ett huvudinlägg
Rapportera inlägget | Visa hela diskussionen
 Rubrik: Cognito förnyat 
 
  AF: I huvudinlägget Projektplan ”Cognito”, där Klamm meddelade sin plan för ett förnyat C, framhöll han att den tråden inte var avsedd för diskussion.
Följande text var avsedd som ett PM till Klamm, men eftersom ett PM inte är så lätt att redigera, framför jag i stället mina synpunkter här i Fritt forum.
_______________________________

Peter!

Du skrev i huvudinlägget Projektplan ”Cognito” att det enbart är konkreta förslag du vill ha. Jag ska nu ge några förslag som jag hoppas du uppfattar som konkreta.

Som diskussionssajt har C unika egenskaper som många fler bör kunna dra nytta av. Ju fler medlemmar C har, desto större chans har var och en att finna givande diskussionspartners. Antag att det finns så många att det skrivs ca 100 inlägg per dag (vilket är fullt rimligt i en framtid). Det är fler än att användaren snabbt ska kunna överblicka dem.

Huvudförslag: Skapa möjlighet för varje användare att på sin presentationssida föreskriva hur listan på senaste inlägg ska filtreras.

En sådan möjlighet kan utformas på många olika sätt. Här nedan kommer några förslag. Vad som är lämpligt beror inte bara på vinsten för användaren utan också på hur komplicerad programmeringen blir.

Filtreringen bör kunna ske på basis av ämnen och författare. Det begrepp forum, som hittills använts i C, bör utgå. Cognito i dess helhet är vårt forum. Nuvarande forum bör ersättas av dels ämne eller ämnesgrupp, dels användargrupp.

Vissa av nuvarande fora baseras på ämnen (t.ex. filosofi), andra på användargrupper (t.ex. föreningsmöte).

Ämnen
Nuvarande lista på ämnesfora ersätts lämpligen med en lista på ämnen/ämnesgrupper, med fördel hierarkiskt uppbyggd. Den listan behöver inte bestämmas en gång för alla utan kan utvecklas efter användarnas önskemål. Författaren till ett huvudinlägg markerar på särskild plats ett eller flera ämnen från listan, som tråden är tänkt att handla om.

Det nuvarande forum som benämns Övrigt kan fortsättningsvis få vara en ämnesgrupp med namnet Övrigt. Dit hör alla ämnen som inte hör hemma under någon annan ämnesgrupp.
En ny ämnesgrupp som bör tillkomma kan vi kalla Cognito internt, avsedd för diskussioner om hur C bör användas. Dit hör sådant som etik och etikett i C.
Fritt forum kan ersättas av en rad ämnen för t.ex. sociala syften och för lättsammare konversation. Dit hör t.ex. tankenötter och liknande.

Användargrupper
Användarna bör ha möjlighet att organisera sig i grupper, som bildas för särskilda syften, t.ex. för konferenser, sammanträden etc. En sådan grupp kan bestämma hur öppna dess diskussioner ska vara för andra än gruppdeltagarna. C kan på så sätt nyttjas av företag, föreningar etc för möten på distans.

Filtrering
av nya inlägg kan ske både efter ämnen, medlemmar och grupper. Användaren markerar på särskild plats på sin presentationssida vilka ämnen, författare (medlemmar) och grupper vilkas nya inlägg som ska visa sig när hen klickar på "Visa senaste inläggen".
Har man angett visst ämne, visar sig alla nya inlägg i det ämnet oavsett författare. Har man angett en viss författare visar sig alla hens nya inlägg oavsett ämne.


  
  Skrivet av  Anders F  2018-01-10  18:20
Föregående inlägg | Nästa inlägg | Skriv ut | Spara som favorit | Tipsa en vän
  

 Cognito förnyat av Anders F  2018-01-10 18:20

För att kunna skriva inlägg så måste du vara inloggad.

 

Söndag söndag, 16 december

Föreningsmedlemmar
Medlemmar
Inloggade
  11
992
0

Länkar

Bli medlem gratis »
Glömt lösenordet?
Tipsa en vän!

Dagens tankekorn


"Humor är en känsla av distans."
Bertolt Brecht

Dagens händelser

Inga registrerade händelser
Visa hela kalendariet »

Senaste medlemmar

kajjen
houdini
Pixlar
jagvillvarafri
Larri


© Copyright 2001 - 2018 Cognito.se  Alla rättigheter förbehållna.